Piškót & Puding

Neverim ze toto pisem, ale uz fakt neviem ako tuto situaciu vyriesit.
Nasi dvaja kocuri strasne potrebuju okolo seba ludi, a aktualne je problem aby mali moju ci priatelovu spolocnost, kedze ja som dlhodobo prec, a priatel zacal chodit casto na pracovne cesty. Dosledkom je, ze maciaci su smutni, nevytuleni, a navrch vsetkeho nervozni a hlucni.

Preto by som im chcela najst novy domov. Moznostou by bola aj docasne ale dlhodobe poskytnutie domova, lebo si neviem predstavit sa s nimi uplne rozlucit, a je mozne ze sa (hlavne moja) situacia v horizonte troch rokov zmeni. Vitana je aj moznost ich umiestnenia na kludnu zahradu, avsak s podmienkou moznosti byt vo vnutri. Su to cisto indoorove macky, a potrebovali by urcite pomoct s procesom outdoorovej integracie.

Obaja su velmi pritulni (velmi je slabe slovo), nie su schopni pokusat ci poskriabat cloveka, ani ked im robite zle, ci branit sa ked ich beriete na ruky. Proste obrovski plysaci (5.5 kg). Ked si clovek lahne na gauc, okamzite ho obkolesia a prilahnu. Treba si davat pozor aby ste pri macacej puse od nich nedostali otras mozgu (fakt to boli ked clovek nastavit zlu cast tvare).

Su to surodenci, maju 4 roky, nemali nikdy ziadne zdravotne problemy, a to ani s travenim (kvalitny poulicny genofond). Krmeni su od zaciatku iba dobrymi granulami bez obilnin (Applaws), a mokrym krmivom (striedavo DM a Animonda). Su kastrovani, a boli nedavno ockovani.

Kedze su taki pritulni, a neutocni, su vhodni aj k detom. S novymi ludmi su okamzite kamosi. S inymi mackami sa znasali dobre (dlhodobo sme mali v docaske tretie maciatko). So psikmi neviem ako vychadzaju, ale moj odhad je ze by to dali.

Som otvorena aj moznosti im v novom domove prispievat na krmivo a podstielku (free cats!), a chcem aby ostala moznost ich navstevovat. Podstatne je aby mali spolocnost, koho tulit, a na kom nechavat chlpy. Mam pocit ze ich totalne zradzam, ale myslim ze teraz je to na hranici kedy fakt trpia aj oni, a nie je to iba komplikacia pre nas.

Viac fotiek v albume tu: Piškót a Puding

Scroll to top